dilluns, 2 de març del 2020

Celebrem els 30 anys de les primeres ZER i trobada SERC/ICE-UAB a l'escola el Frigolet (Porqures)

El dia 29 de febrer es va celebrar a l’escola El Frigolet de Porqueres (Pla de L’Estany) els 30 anys de la creació de les primeres ZER a Catalunya. Va ser un dia molt profitós i enriquidor compartit amb moltes altres persones vinculades a les ZER en l’actualitat i al llarg dels anys.
El dia va començar amb la presentació per part de les mestres de l’Escola El Frigolet del seu projecte i les seves metodologies de treball. Van compartit amb tots i totes nosaltres quina és la seva visió, com s’organitzen i com treballen en el seu dia a dia molt connectats amb un entorn fantàstic al costat de l’estany de Banyoles.
Va ser molt interessant poder conèixer el document que han elaborat conjuntament tots els membres de la Comunitat Educativa al llarg de 2 anys que recull què creuen que els identifica com a escola i com a comunitat.
Després d’un bon esmorzar en què ens vam poder relacionar amb altres mestres i famílies d’altres escoles vam aprofitar per veure l’escola per dins. Una escola molt maca amb espais de treball molt ben pensats i amb infinitat de material per fomentar la curiositat i l’aprenentatge.
Més tard ens vam dividir en grups per reflexionar sobre aspectes proposats pel Congrés d’Educació Pública de Catalunya: aspectes tan importants com la formació inicial i permanent dels i les mestres de les nostres escoles, o reflexions envers l’equitat i igualtat a l’escola pública catalana. Va ser una bona oportunitat per saber de primera mà com treballen en altres centres, quins són els reptes que se’ls presenten i com els entomen…
Com tots i totes sabem el moment del dinar sempre és un bon moment per poder xerrar relaxadament i, de nou, ho vam poder experimentar. Taules llargues i bon menjar van facilitar l’enriquiment i la cohesió entre les assistents amb experiències i responsabilitats variades relacionades amb el món de l’escola rural.
A la tarda es van celebrar els 30 anys de les primeres ZER i els  i les mestres protagonistes d’aquells inicis ens van explicar els orígens, els motius, els objectius i els reptes pels quals es van mobilitzar i es van unir per crear les primeres zones escolars rurals (gràcies per tota la feinada que van fer!)
Un gran dia per totes les persones que hi vam assistir que va finalitzar amb la intervenció del Conseller Josep Bargalló que ens va fer reflexions interessants i un concertet d’en Pep Sala que va donar el punt musical a una gran jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.