Media

 Presència del Secretariat als medis de comunicació

El matí de Catalunya ràdio, 20/05/2016
El Periodico    Dissabte, 02/12/2017  
L'ESCOLA DE LES TRES 'P' : PETITA, DE POBLE I PÚBLICA

Els col·legis rurals, que barregen alumnes de diferents edats i aptituds en una mateixa classe, pateixen periòdicament per la demografia. La seva metodologia, que desterra l'ensenyament unidireccional, ha sigut pionera d'unes pràctiques que ja s'estenen a altres centresCATALUNYA RÀDIO    17/10/2017
L'escola Rural: A Catalunya hi ha 321 Escoles Rurals i és l'escola de les tres 'P': Petita, de Poble i Pública', una escola molt arrelada al territori, que molt sovint dona vida al municipi, que aglutina activitats, i que és motiu de trobada i d'aprenentatge. En parlarem a 'L'ofici d'educar' amb Xavi Geis, mestre de l'escola rural Rellinars; amb la Roser Boix, Degana de la Facultat d'Educació i especialista en l'escola rural; i Roser Vall, mestra de Castelldans i que ha estat coordinadora del Secretariat de l'Escola Rural i de la Taula de Rurals. Escoltarem també als nens i nenes de les escoles rurals a l'espai 'La veu de l'experiència'; la reflexió inicial del catedràtic Rafael Bisquerra; l'espai 'Llibres per somiar' amb el Jaume Centelles Pastor, que ens presenta 'Meravellosos veïns' de l'Helene Lassere; i Joan Santanach, editor de Editorial Barcino, que ens llegeix un fragment de Blaquerna, de Ramon Llull, que ens parla d'allò que és més essencial a la vida.


Petita, de poble i pública: Visca l'escola rural!

Petita, de poble i pública: Visca l'escola rural!: 'M'agrada la meva escola perquè hi ha pocs nens i els conec a tots.' Ho diu un nen que estudia en una de les 321 escoles rurals que hi ha a Catalunya. Són centres d'ensenyament molt arrelats al territori que donen vida al municipi. L'Assumpta Duran, mestra i coordinadora del Secretariat d'Escola Rural, ens ha explicat com hi treballen i com ho viuen els nens.

12/09/2017
______________________________________________________________________________


Taula rodona sobre les escoles rurals. 

ESCOLTEU-HO, S'HO VAL!        21/02/2017